Úvod » Recepty » Recept na přípravu delikátní domácí paštiky z kuřecích jater
Recept na přípravu delikátní domácí paštiky z kuřecích jater
Máte chuť na pravou domácí paštiku, vyrobenou jen z těch nejlepších ingrediencí? Pokud si chcete vychutnat skutečně poctivou paštiku z kuřecích jater (a nevěříte „takypaštikám“ ze supermarketu), máme pro vás řešení: vyrobte si ji sami!
![]() | 30 MIN | ![]() | PORCE - 6 | ![]() | 116 Kč |
![]() |
Na recept potřebujeme:
- 500 g kuřecích jater
- 4-5 ks šalotky (co to je?)
- 1-2 stroužky česneku
- 2 dl portského vína
- 15 dkg slaniny
- lžíci sádla
- sůl, pepř, tymián a rozmarýn
Postup:
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s najemno nakrájenou šalotkou vložíme do kastrolu a restujeme. Přidáme nastrouhaný nebo pasírovaný česnek. Když jsou játra orestovaná, podlijeme portským vínem, přidáme koření (sůl, pepř, tymián a rozmarýn) a dusíme do měkka 10-15 min. Následně celou směs vložíme do mixéru a mixujeme.
Poté vyložíme slaninou formu, do které propasírujeme rozmixovanou směs. Na závěr přeložíme slaninou a necháme v chladu odležet min. 12 hodin.
Podáváme s čerstvým pečivem a brusinkami či jarní cibulkou
- Předkrm nebo svačina pro 6-8 osob.
- Doba přípravy pokrmu: 30 min.
- Náš rozpočet: 116 Kč (započítány 2 dl portského vína).
Související produkty:
