Proč nakupovat u nás
1
Kvalitní a osvědčené zboží
2
Široký sortiment
3
Přes 90% zboží skladem
4
10 odběrných míst v ČR

clean

Litinové nádobí
Najít
vše skladem
vynikající tepelné vlastnosti
přírodní materiál
jsme oficiální dovozci
 

Úvod » Recepty » Recept na přípravu delikátní domácí paštiky z kuřecích jater

Recept na přípravu delikátní domácí paštiky z kuřecích jater

Recept na přípravu delikátní domácí paštiky z kuřecích jater Předkrm

Máte chuť na pravou domácí paštiku, vyrobenou jen z těch nejlepších ingrediencí? Pokud si chcete vychutnat skutečně poctivou paštiku z kuřecích jater (a nevěříte „takypaštikám“ ze supermarketu), máme pro vás řešení: vyrobte si ji sami!

30 MIN PORCE - 6 116 Kč

Na recept potřebujeme:

  • 500 g kuřecích jater
  • 4-5 ks šalotky (co to je?)
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2 dl portského vína
  • 15 dkg slaniny
  • lžíci sádla
  • sůl, pepř, tymián a rozmarýn

Postup:

Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s najemno nakrájenou šalotkou vložíme do kastrolu a restujeme. Přidáme nastrouhaný nebo pasírovaný česnek. Když jsou játra orestovaná, podlijeme portským vínem, přidáme koření (sůl, pepř, tymián a rozmarýn)  a dusíme do měkka  10-15 min. Následně celou směs vložíme do mixéru a mixujeme.

Poté vyložíme slaninou formu, do které propasírujeme rozmixovanou směs. Na závěr přeložíme slaninou a necháme v chladu odležet min. 12 hodin.

Podáváme s čerstvým pečivem a  brusinkami či jarní cibulkou

  • Předkrm nebo svačina pro 6-8 osob.
  • Doba přípravy pokrmu: 30 min.
  • Náš rozpočet: 116 Kč (započítány 2 dl portského vína).

pixel

Carl Victor Joseph Joseph KORKMAZ LAVA Metal Luigi Bormioli Netherton Foundry Sanelli
pixel