Úvod » Recepty » Recept na přípravu Karlovarského knedlíku

Recept na přípravu Karlovarského knedlíku

Recept na přípravu Karlovarského knedlíku Příloha

Podle mě je karlovarský knedlík král mezi knedlíky:). Přitom je poměrně jednoduchý a levný. Ideální volbou k výpečkům a ke všem pečením. My jsme si ho uvařili ke svíčkové, není to špatná kombinace, ale houskový knedlík omáčku lépe nasákne. Proto bych doporučil karlovarský knedlík spíše k masu se zelím :)

40 MIN PORCE - 4 80 Kč

Před nákupem jsem si na lístek napsal:

  • 20 rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • sůl a pepř

Takto jsem postupoval:

Rohlíky (ideální jsou starší rohlíky, např. jeden den) nakrájíme na kostky, zalijeme je větší částí mléka. Žloutky oddělíme od bílků, do žloutků nalijeme zbytek mléka, sůl, pepř, rozmícháme a spolu s nasekanou hladkolistou petrželí přidáme k rohlíkům. Z bílků ušleháme sníh a pomalu po částech vmícháme do směsi. Tu zabalíme do předem připravené potravinářské fólie, jak je vidět na našich fotografiích. Vodu v hrnci přivedeme k varu a knedlík vaříme cca 20 min.


pixel

Joseph Joseph KORKMAZ LAVA Metal Luigi Bormioli Netherton Foundry Sanelli
pixel