Úvod » Recepty » Recept na přípravu Karlovarského knedlíku
Recept na přípravu Karlovarského knedlíku
Podle mě je karlovarský knedlík král mezi knedlíky:). Přitom je poměrně jednoduchý a levný. Ideální volbou k výpečkům a ke všem pečením. My jsme si ho uvařili ke svíčkové, není to špatná kombinace, ale houskový knedlík omáčku lépe nasákne. Proto bych doporučil karlovarský knedlík spíše k masu se zelím :)
![]() | 40 MIN | ![]() | PORCE - 4 | ![]() | 80 Kč |
![]() |
Před nákupem jsem si na lístek napsal:
- 20 rohlíků
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 5 vajec
- 1 svazek hladkolisté petržele
- sůl a pepř
Takto jsem postupoval:
Rohlíky (ideální jsou starší rohlíky, např. jeden den) nakrájíme na kostky, zalijeme je větší částí mléka. Žloutky oddělíme od bílků, do žloutků nalijeme zbytek mléka, sůl, pepř, rozmícháme a spolu s nasekanou hladkolistou petrželí přidáme k rohlíkům. Z bílků ušleháme sníh a pomalu po částech vmícháme do směsi. Tu zabalíme do předem připravené potravinářské fólie, jak je vidět na našich fotografiích. Vodu v hrnci přivedeme k varu a knedlík vaříme cca 20 min.
