Úvod » Recepty » Recept na krémovou cibulovou omáčkou
Recept na krémovou cibulovou omáčkou
![]() | 150 MIN | ![]() | PORCE - 4 | ![]() | 200 Kč |
![]() |
Na recept potřebujeme:
- 1kg vepřové krkovice (můžete použít i hovězí maso na pečení nebo dušení)
- 1kg cibule
- 2 lžíce másla
- 200 ml smetany
- sůl, pepř
Postup:
Maso vydatně ze všech stran osolíme a v rozpáleném litinovém hrnci opečeme na oleji do hněda. Poté maso vyjmeme, stáhneme plamen, přidáme lžíci másla a na výpeku pomalu restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavě hněda. Restování cibule může trvat až tři čtvrtě hodiny (pozor, ať cibuli nepřipálíte). Poté vložíme maso zpět a zalijeme vývarem nebo vodou, cca 3/4 litru a dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo v troubě. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu, povaříme, dochutíme solí a pepřem, rozmixujeme do hladka a přecedíme přes jemné síto.
Před podáváním horkou omáčku vymixujeme se lžicí studeného másla a podáváme s naporcovaným masem. Příloha záleží na Vás, my doporučujeme pečené brambory:). Dobrou chuť!
