Úvod » Kuchyňské nože » GOURMET nůž na roštěnec 24 cm
GOURMET nůž na roštěnec 24 cm
Kdy zboží dostanu?
DPD 06. 12.
Osobní odběr Ihned
Řada kuchyňských nožů s názvem Gourmet je odvozena od již klasické řady Premana (podívejte se do pdf katalogu Premana) italského výrobce Sanelli. Tento výrobce z vesnice Premana položené vysoko v lombardských Alpách zprvu vyráběl jen profesionální nože pro řezníky. Později zjistil, že tyto profesionální nože jsou využitelné v domácí kuchyni se stejnými výhodami jako u řezníků a řada Gourmet byla na světě.
Nůž řady Gourmet je nůž vyrobený z kvalitní nerezové oceli 18/10 a jeho rukojeť je lisovaná ve dvou cyklech ze dvou druhů plastické hmoty, které mají různé mechanické vlastnosti. Zatímco vnitřní část přiléhající na čepel nože má za úkol pevné spojení rukojetí s čepelí, vnější část, která vnitřní část obaluje, má za úkol zajistit příjemné a ergonomicky dokonalé držení nože. Díky této naprosto spolehlivé konstrukci a kvalitě použitých materiálů poskytuje Sanelli společně s DOMMO.CZ na tyto nože doživotní záruku.

Nožířství Sanelli bylo založeno v roce 1864 v Premaně, vesnici položené vysoko v Alpách nedaleko jezera Como. Lokalita byla již odedávna známá výrobou nožů díky těžbě železné rudy v malých dolech v horách. Založil ho Ambrogio Sanelli, který předtím strávil několik let jako brusič nožů v Benátkách a na plovoucí brusírně zakotvené v Castel Vecchio poblíž Verony. Poté, co se vrátil, postavil pod Premanou malý vodní mlýn a tím v podstatě založil první malou dílnu na výrobu nožů.
Tímto krokem před mnoha lety začal nikdy nekončící proces vývoje nožů, které se k dokonalosti blíží více než výrobky kterýchkoliv jiných slavných značek nožířského průmyslu. Nyní je společnost Sanelli známá po celém světě díky své stálé snaze přenášet veškeré poznatky z profesionálního používání nožů do jejich vývoje a díky tomu jsou Sanelli nože vynikající nejen po stránce funkční (ostré a trvanlivé), ale i perfektně ergonomické, bezpečné a maximálně hygienické.
Testování ergonomie nože Sanelli pomocí senzorů připevněných na svalech řezníka porcujícího maso. Díky tomuto náročnému a svým způsobem zcela jedinečnému testování je práce s nožem Sanelli podstatně méně namáhavá a daleko bezpečnější než u obdobných konkurenčních výrobků.
Držadlo nože Sanelli je vytvořeno ve 2 výrobních operacích - základ je tvořen extrémně pevným plastem vstříknutým na ocelovou část nože, který je následně překryt vrstvou plastu s výbornými vlastnostmi pro pohodlné a bezpečné držení a velkou odolností proti mechanickému opotřebení. Díky této kombinaci je vytvořeno tak pevné držadlo, že si výrobce může dovolit poskytnout na celistvost nože doživotní záruku.
