Úvod » Recepty » Recept na krémovou cibulovou omáčkou

Recept na krémovou cibulovou omáčkou

Recept na krémovou cibulovou omáčkou Předkrm
Naše krémová cibulová omáčka s pomalu pečenou šťavnatou krkovicí potěší nejednoho strávníka :)
150 MIN PORCE - 4 200 Kč

Na recept potřebujeme:

  • 1kg vepřové krkovice (můžete použít i hovězí maso na pečení nebo dušení)
  • 1kg cibule
  • 2 lžíce másla 
  • 200 ml smetany 
  • sůl, pepř

Postup:

Maso vydatně ze všech stran osolíme a v rozpáleném litinovém hrnci opečeme na oleji do hněda. Poté maso vyjmeme, stáhneme plamen, přidáme lžíci másla a na výpeku pomalu restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavě hněda. Restování cibule může trvat až tři čtvrtě hodiny (pozor, ať cibuli nepřipálíte). Poté vložíme maso zpět a zalijeme vývarem nebo vodou, cca 3/4 litru a dusíme pod pokličkou na mírném plameni nebo v troubě. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu, povaříme, dochutíme solí a pepřem, rozmixujeme do hladka a přecedíme přes jemné síto.

Před podáváním horkou omáčku vymixujeme se lžicí studeného másla a podáváme s naporcovaným masem. Příloha záleží na Vás, my doporučujeme pečené brambory:). Dobrou chuť!


pixel

Joseph Joseph KORKMAZ LAVA Metal Luigi Bormioli Netherton Foundry Sanelli
pixel